MOC SOKU Z TRAWY JĘCZMIENNEJ GREEN WAYS
„Napoje z traw” Václav Ráthousky Historia zielonych napojów W USA w latach dwudziestych XX...
Boczniaki – urozmaicenie na talerzu czy grzyby lecznicze?
Boczniaki to nietypowe, bardzo popularne grzyby w polskiej kuchni. Nie bez powodu cieszą się...
9-dniowy detoks wątrobowy
Program skoncentrowany jest na odciążeniu wątroby, czyli jednego z ważniejszych organów...
Zakrzepica
Jednym z czynników wpływających na hemostazę, czyli fizjologiczne mechanizmy regulujące...
SKROBIA OPORNA I JEJ WPŁYW NA JELITA. CZY BAĆ SIĘ WĘGLOWODANÓW ?
Skrobia jest to węglowodan, materiał zapasowy roślin, składający się z glukoz połączonych...
Zaburzenia metaboliczne, stres oksydacyjny, stany zapalne u dzieci ze spektrum autyzmu (ASD)
Abstrakt Autor: Iwona Gryszkin, dietetyk Klinika Diety Gryszkin, Wrocław Praca przedstawia...
SPIRULINA
Spirulina jest niebieskozieloną algą, która jest niesamowicie zdrowa, ale niestety często pomijana...
Biostymulujące właściwości entomopatogenicznych grzybów z rodzaju Cordyceps
Borgis – Postępy Fitoterapii 4/2011, s. 254-264 *Ewa Karpińska Biostymulujące właściwości...
Zielona Żywność Green Ways
CO TO JEST ZIELONA ŻYWNOŚĆ GREEN WAYS? Zielona Żywność Green Ways to głównie: Młody Jęczmień a...
OD SERCA DLA SERCA, PRZEZ ŻOŁĄDEK DO SERCA
Serce od wieków postrzegane jest jako organ odpowiedzialny za emocje i miłość, dlatego stało się...
Makowiec bez spodu
Makowiec bez ciasta czyli makowiec bez spodu to pyszne rozwiązanie dla wszystkich osób, które mają...
Sałatka zimowa
Składniki: Pierś z kurczaka w marynacie paprykowej Mix sałat – sałata dębowa, rukola, lodowa,...
Barszcz czerwony z prażonymi ziarnami
Składniki: • 1,5 kg buraków • 1 kg ziemniaków • 2 cebule • 2 ząbki czosnku • 2 marchewki • kawałek...
Zupa ogórkowa z kaszą
Składniki na 2 porcje: 5 średnich kiszonych ogórków (300 g) 1 średnia marchewka (100 g) 1 mały...
Orkiszowe ciasto ze śliwkami
Składniki 100 gramów płatków orkiszowych lub owsianych 100 gramów mąki orkiszowej 20 gramów...
KARDAMON
Kardamon jest rośliną imbirowatą znaną od tysięcy lat, która ze względu na swoje właściwości...
KASZTANY JADALNE I CIASTECZKA Z MĄKI KASZTANOWEJ
Kasztany jadalne (marony to najszlachetniejsza ich odmiana, dostarczająca najsmaczniejszych...
Zupa z dyni
Składniki (4 porcje) 800 g dyni (500 g po obraniu) 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka kurkumy w...
Napój imbirowy
Składniki: Ok. 5cm obranego świeżego imbiru 6 goździków 6 nasion kardamonu 1 laska cynamonu Sok z...
Odrobaczanie za pomocą pestek dyni
Jak radzić sobie domowymi sposobami z pasożytami u ludzi i zwierząt?...
ODPORNOŚĆ NA JESIEŃ
Jest jesień, zrobiło się zimno, ciemno i ponuro. Statystycznie w tym czasie spada odporność,...
Dlaczego akupunktura staje się głównym nurtem w medycynie
Kiedy około dziesięć lat temu w Stanach Zjednoczonych zaczął narastać kryzys uzależnienia...
Informacja: Materiały opublikowane na stronie klinika-diety.pl służą jako materiały informacyjne i nie należy traktować jako porady lekarskiej lub farmaceutycznej. Treści umieszczone na stronie w żadnej sytuacji nie mogą zastąpić konsultacji medycznej. W każdej sytuacji, przed użyciem produktu lub zastosowaniem porad żywieniowych należy skontaktować się z lekarzem lub terapeutą.