Sałatka z pieczonymi burakami i kaszą
Składniki na 2 porcje: 2 podłużne buraki 1 pęczek zielonych szparagów garść sałaty, roszponki lub...
Jesienne przepisy z wykorzystaniem grzybów
Jesień w Polsce obfituje w przeróżne grzyby, które można wykorzystać w naszej kuchni....
Jesień w kuchni – sezonowe inspiracje
Jesień w kuchni to bardzo ważny okres, ponieważ w tym okresie zaczynamy się przygotowywać do...
IMBIR – naturalny suplement diety
Imbir to bardzo znana roślina, używana od co najmniej 5000 lat. Imbir opisywali już Chińczycy w...
Gruszka cenny i smaczny owoc
Sezon gruszkowy trwa. Drzewa uginają się od ich ciężaru. Niedługo jednak minie sezon i tylko...
Ciasto marchewkowe
Składniki: ½ szkl. oleju 4 jaja 2 szkl. drobno utartej marchewki 2 szkl. mąki gryczanej/owsiana 3...
POKRZYWA
Wszechobecny chwast, parzące ziele i źródło zdrowia. Pokrzywa jest rośliną jadalną. Młode...
JAK ODŻYWIAĆ SIĘ NA WIOSNĘ I WSPOMÓC OCZYSZCZANIE WĄTROBY
Wiosna to czas, kiedy każdy z nas powinien przeprowadzić generalny porządek w swoim organizmie,...
Omega 3 i omega 6
Kwasy omega są ważne dla zdrowia! Koniecznie trzeba suplementować kwasy omega! Owszem jest w tym...
WIOSENNA SAŁATKA Z AWOKADO I ORKISZEM
Składniki: garść rukoligarść roszponkikilka pomidorków koktajlowych1/2 awokadokawałek świeżego...
OGÓRKI MAŁOSOLNE
Przygotowanie ogórków małosolnych, to jeden z najprostszych sposobów na wykorzystanie ich w...
Odżywianie latem – termika pożywienia, produkty, wsparcie naturalnymi ziołami i wyciągami z grzybów medycznych
Dbałość o właściwe zdrowe odżywianie jest ważna dla prawidłowego wzrastania oraz utrzymania...
Informacja: Materiały opublikowane na stronie klinika-diety.pl służą jako materiały informacyjne i nie należy traktować jako porady lekarskiej lub farmaceutycznej. Treści umieszczone na stronie w żadnej sytuacji nie mogą zastąpić konsultacji medycznej. W każdej sytuacji, przed użyciem produktu lub zastosowaniem porad żywieniowych należy skontaktować się z lekarzem lub terapeutą.