Żyworódka – kalanchoe
Żyworódka (inaczej kalanchoe), jest gatunkiem rośliny z rodziny gruboszowatych. Wywodzi się z...
Rabarbar – właściwości i wykorzystanie
Rabarbar – pierwsze wiosenne warzywo – tak warzywo, choć smakuje jak słodko-kwaśny owoc. Pochodzi...
MNISZEK LEKARSKI
Mniszek lekarski lub mniszek pospolity jest najczęściej traktowany jako uciążliwy chwast, ale...
Chłodnik litewski
Na ciepłe dni najlepszym wyborem są chłodniki. A oto przepis na najbardziej klasyczny z chłodników...
KIEŁKI – SKARBNICA WITAMIN
MOC KIEŁKÓW Maleńkie ziarenka a z nich kiełki bogate w witaminy (A, B1, B2, B6, B9, B12, C, D),...
SAŁATKA WIOSENNA
Składniki (2-3 porcje): Szklanka komosy ryżowej Pęczek natki pietruszki Pęczek koperku ½ papryki 1...
Insulinoopornośc u dzieci
Coraz częściej zauważamy problem insulinooporności u dzieci. Do jej rozwoju przyczyniają się...
MOC SOKU Z TRAWY JĘCZMIENNEJ GREEN WAYS
„Napoje z traw” Václav Ráthousky Historia zielonych napojów W USA w latach dwudziestych XX...
Na której stronie lepiej spać?
Jeśli lubisz spać na boku, znacznie lepiej będzie, jeśli wybierzesz lewą stronę swojego ciała. Ze...
Czym jest Ganoterapia?
Ganoterapia wyznacza podstawy leczenia poprzez naturalne podejście, co oznacza niedziałanie lub...
Kakaowe ciasto z ciecierzycy
SKŁADNIKI: odsączona, ugotowana ciecierzyca (300 g)3 jajka1 banan1/2 szkl. cukru trzcinowego2...
Boczniaki – urozmaicenie na talerzu czy grzyby lecznicze?
Boczniaki to nietypowe, bardzo popularne grzyby w polskiej kuchni. Nie bez powodu cieszą się...
Informacja: Materiały opublikowane na stronie klinika-diety.pl służą jako materiały informacyjne i nie należy traktować jako porady lekarskiej lub farmaceutycznej. Treści umieszczone na stronie w żadnej sytuacji nie mogą zastąpić konsultacji medycznej. W każdej sytuacji, przed użyciem produktu lub zastosowaniem porad żywieniowych należy skontaktować się z lekarzem lub terapeutą.