szkolenie on-line

8 powodów, dla których warto jeść GRZYBY

oraz sposoby na ich wykorzystanie

 

szkolenie on-line

29 październik 2022r.

godz 10:00-14:00

          Szkolenie prowadzone jest zdalnie na platformie zoom

Poznasz królestwo grzybów

Ich właściwości prozdrowotne i odżywcze

Zapoznasz się z GRZYBAMI i leczniczymi występującymi w polskich lasach oraz dostępnymi GRZYBAMI egzotycznymi

Porozmawiamy o grzybowych ekstraktach, naparach i sposobach ich przetwarzania

Dowiesz się jak praktycznie korzystać z grzybów aby wydobyć ich właściwości prozdrowotne

Szkolenie wprowadzi w niezwykły i barwny świat grzybów, a także unaoczni bezsprzeczną ich rolę  w budowaniu sił witalnych. 

 

Do kogo skierowane jest wydarzenie?

  • Szkolenie dedykowany jest osobom zainteresowanym tematyką zdrowia
  • osobom,  które chcą poszerzyć lub utrwalić wiedze o grzybach.
  • terapeutom, dietetykom, lekarzom, którzy szukają pomocnych narzędzi  wspierających swoich pacjentów, podopiecznych
  • osobom lubiącym nowinki w dziedzinie medycyny i biologii.

 

CZEGO DOWIESZ SIĘ NA SZKOLENIU?

  • Szkolenie ma na celu zapoznanie się z wiedzą dotyczącą fascynującego królestwa grzybów, ze szczególnym uwzględnieniem bogactwa substancji biologicznie czynnych wytwarzanych przez te organizmy.
  • Opowiem wiele ciekawostek i tajników jakie kryje świat mikologii, bioróżnorodność grzybów i ich niezwykłe zdolnościami adaptacyjne.
  • Zastanowimy się jakie znaczenie dla świata miały i mają nadal grzyby. Jakie posiadają psychoaktywne i trujące substancje biologicznie czynne oraz efekty ich działania,
  • Pokażę jaki drzemie potencjał w grzybach i ich zastosowanie w dietetyce, tradycyjnej medycynie Wschodu, naturoterapii, przemyśle spożywczym, czy kosmetologii,
  • Przedstawię najważniejsze wartości odżywcze oraz terapeutyczne grzybów, które wpływają na poprawę funkcjonowania organizmu i służą jako wsparcie w procesie  rekonwalescencji podczas różnych chorób,
  • Poznasz ze mną wybrane gatunki grzybów i ich możliwości wykorzystania i to nie tylko w kuchni jako wyśmienita przyprawa smakowa,
  • Zdobędziesz wiedzę na temat grzybów która pozwoli Ci mądrze i odpowiedzialnie z nich korzystać.

    Szkolenie Online.

    Możesz usiąść w swoim fotelu i oglądać wydarzenie na żywo.

Wydarzenie odbędzie się:

29 października

godz 10:00-14:00

 

 

Kim jest autor wydarzenia?

Artur Gryszkin — specjalista w zakresie Technologia Żywności i Żywienie Człowieka.

Zawodowo związany z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu. Jako profesor uczelni prowadzi wykłady, szkolenia i zajęcia praktyczne z zakresu technologii żywności, dietetyki, toksykologii żywności czy żywności funkcjonalnej.

Naukowo bardzo szeroko interesuje się polisacharydami różnego pochodzenia botanicznego a także jego pasją są grzyby, ich właściwości prozdrowotne i funkcjonalne. Jest pasjonatem leśnych wędrówek i zgłębiania tajników lasu.

Ukończył liczne kursy i szkolenia z zakresu mykologii jest certyfikowanym grzyboznawcą oraz klasyfikatorem grzybów świeżych.

Zawsze stara się przekazać wiedzę w taki  sposób by zainteresować słuchacza i przekazać wartościową, czasem trudną treść w przystępny sposób. Jako nauczyciel akademicki zyskał tytuł najlepszego wykładowcy przyznawany przez studentów.

Opinie uczestników szkoleń

 

Zarezerwuj teraz swoje miejsce

 

Inwestycja: 125zł.

Informacja:
Po zakupie biletu otrzymasz na maila w ciągu kilku dni  link, pod  którym  będziesz mógł
dołączyć do wydarzenia.

 

 Co otrzymasz ?

Dostęp do pełnej transmisji szkolenia on-line na żywo

7 dniowy dostęp do nagrania ze szkolenia, który umożliwi Ci odsłuchanie go w dogodnym terminie

Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.

„Do zobaczenia w barwnym świecie grzybów

Artur Gryszkin

 

Copyright 2022 Klinika Diety
Regulamin | Polityka prywatności