szkolenie on-line
8 powodów, dla których warto jeść GRZYBY
oraz sposoby na ich wykorzystanie
szkolenie on-line
29 październik 2022r.
godz 10:00-14:00
Szkolenie prowadzone jest zdalnie na platformie zoom
Poznasz królestwo grzybów
Ich właściwości prozdrowotne i odżywcze
Zapoznasz się z GRZYBAMI i leczniczymi występującymi w polskich lasach oraz dostępnymi GRZYBAMI egzotycznymi
Porozmawiamy o grzybowych ekstraktach, naparach i sposobach ich przetwarzania
Dowiesz się jak praktycznie korzystać z grzybów aby wydobyć ich właściwości prozdrowotne
Szkolenie wprowadzi w niezwykły i barwny świat grzybów, a także unaoczni bezsprzeczną ich rolę w budowaniu sił witalnych.
Do kogo skierowane jest wydarzenie?
- Szkolenie dedykowany jest osobom zainteresowanym tematyką zdrowia
- osobom, które chcą poszerzyć lub utrwalić wiedze o grzybach.
- terapeutom, dietetykom, lekarzom, którzy szukają pomocnych narzędzi wspierających swoich pacjentów, podopiecznych
- osobom lubiącym nowinki w dziedzinie medycyny i biologii.
CZEGO DOWIESZ SIĘ NA SZKOLENIU?
- Szkolenie ma na celu zapoznanie się z wiedzą dotyczącą fascynującego królestwa grzybów, ze szczególnym uwzględnieniem bogactwa substancji biologicznie czynnych wytwarzanych przez te organizmy.
- Opowiem wiele ciekawostek i tajników jakie kryje świat mikologii, bioróżnorodność grzybów i ich niezwykłe zdolnościami adaptacyjne.
- Zastanowimy się jakie znaczenie dla świata miały i mają nadal grzyby. Jakie posiadają psychoaktywne i trujące substancje biologicznie czynne oraz efekty ich działania,
- Pokażę jaki drzemie potencjał w grzybach i ich zastosowanie w dietetyce, tradycyjnej medycynie Wschodu, naturoterapii, przemyśle spożywczym, czy kosmetologii,
- Przedstawię najważniejsze wartości odżywcze oraz terapeutyczne grzybów, które wpływają na poprawę funkcjonowania organizmu i służą jako wsparcie w procesie rekonwalescencji podczas różnych chorób,
- Poznasz ze mną wybrane gatunki grzybów i ich możliwości wykorzystania i to nie tylko w kuchni jako wyśmienita przyprawa smakowa,
- Zdobędziesz wiedzę na temat grzybów która pozwoli Ci mądrze i odpowiedzialnie z nich korzystać.
Szkolenie Online.
Możesz usiąść w swoim fotelu i oglądać wydarzenie na żywo.


Wydarzenie odbędzie się:
29 października
godz 10:00-14:00

Kim jest autor wydarzenia?
Artur Gryszkin — specjalista w zakresie Technologia Żywności i Żywienie Człowieka.
Zawodowo związany z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu. Jako profesor uczelni prowadzi wykłady, szkolenia i zajęcia praktyczne z zakresu technologii żywności, dietetyki, toksykologii żywności czy żywności funkcjonalnej.
Naukowo bardzo szeroko interesuje się polisacharydami różnego pochodzenia botanicznego a także jego pasją są grzyby, ich właściwości prozdrowotne i funkcjonalne. Jest pasjonatem leśnych wędrówek i zgłębiania tajników lasu.
Ukończył liczne kursy i szkolenia z zakresu mykologii jest certyfikowanym grzyboznawcą oraz klasyfikatorem grzybów świeżych.
Zawsze stara się przekazać wiedzę w taki sposób by zainteresować słuchacza i przekazać wartościową, czasem trudną treść w przystępny sposób. Jako nauczyciel akademicki zyskał tytuł najlepszego wykładowcy przyznawany przez studentów.
Opinie uczestników szkoleń




Zarezerwuj teraz swoje miejsce
Inwestycja: 125zł.
Informacja:
Po zakupie biletu otrzymasz na maila w ciągu kilku dni link, pod którym będziesz mógł
dołączyć do wydarzenia.
Co otrzymasz ?
Dostęp do pełnej transmisji szkolenia on-line na żywo
7 dniowy dostęp do nagrania ze szkolenia, który umożliwi Ci odsłuchanie go w dogodnym terminie
Ilość miejsc ograniczona, decyduje kolejność zgłoszeń.
„Do zobaczenia w barwnym świecie grzybów„
Artur Gryszkin



Copyright 2022 Klinika Diety
Regulamin | Polityka prywatności