8 powodów dla których warto jeść grzyby oraz metody ich wykorzystania.
POTENCJAŁ GRZYBÓW LECZNICZYCH I WITALNYCH
“Grzyby nadzieją współczesnej medycyny.” Jakie właściwości i wartości
drzemią w grzybach i jak możemy z nich skorzystać.
Zapraszamy na kurs o grzybach medycznych, który pomoże Ci poznać królestwo grzybów od
podszewki. Podczas kursu nauczysz się nie tylko rozpoznawać poszczególne gatunki
grzybów, ale także odkryjesz ich wartości prozdrowotne i właściwości lecznicze.
W trakcie czterech obszernych materiałów poznasz tajniki przetwarzania grzybów na pyszne
nalewki i przetwory, które stanowią źródło wielu cennych składników. Dowiesz się również,
jakie grzyby warto wykorzystywać w celach leczniczych, jakie są ich najważniejsze
właściwości oraz jakie choroby możesz leczyć dzięki nim.
Kurs o grzybach medycznych to doskonała okazja, aby poszerzyć swoją wiedzę o naturalnych
metodach leczenia oraz odkryć sekrety zdrowego stylu życia. Dołącz do nas i pozwól, aby
grzyby stały się Twoim sprzymierzeńcem w dbaniu o zdrowie i samopoczucie!
Tylko teraz skorzystaj z tej szalonej promocji:
597zł 397zł
Dla kogo skierowane jest kurs?
Kurs dla osób interesujących się potencjałem leczniczym surowców naturalnych, dietetyków i fizjoterapeutów umożliwiający pogłębienie wiedzy na temat właściwości grzybów wyższych i ich zastosowania dietetycznego oraz znaczenia w profilaktyce chorób cywilizacyjnych, takich jak choroby nowotworowe, depresja, cukrzyca, otyłość i nadciśnienia. Ceniony i doświadczony ekspert przybliży Państwu wiedzę na temat potencjału leczniczego i profilaktycznego grzybów w oparciu o najnowsze badania i doświadczenia.
Kurs dedykowany jest:
- fitoterapeutom, zielarzom, dietetykom
- osobom, które chcą poszerzyć lub utrwalić wiedze o grzybach.
- osobom lubiącym nowinki w dziedzinie medycyny i biologii i naturoterapii
Czego nauczysz się w tym kursie?
- Kurs ma na celu zapoznanie się z wiedzą dotyczącą fascynującego królestwa grzybów, ze szczególnym uwzględnieniem bogactwa substancji biologicznie czynnych wytwarzanych przez te organizmy.
- Odczaruje przekonanie że „grzyby nie mają żadnej wartości”.
- Znaczenie grzybów jako żywności funkcjonalnej, omawiając ich cenne właściwości dietetyczne,
- Opowiem wiele ciekawostek i tajników jakie kryje świat mikologii, bioróżnorodność grzybów i ich niezwykłe zdolnościami adaptacyjne.
- Zastanowimy się jakie znaczenie dla świata miały i mają nadal grzyby. Jakie posiadają psychoaktywne i trujące substancje biologicznie czynne oraz efekty ich działania.
- Pokażę jaki drzemie potencjał w grzybach i ich zastosowanie w dietetyce, tradycyjnej medycynie Wschodu, naturoterapii, przemyśle spożywczym, czy kosmetologii.
- Przedstawię najważniejsze wartości odżywcze oraz terapeutyczne grzybów, które wpływają na poprawę funkcjonowania organizmu i służą jako wsparcie w procesie rekonwalescencji podczas różnych chorób.
- Poznasz wybrane gatunki grzybów i ich możliwości wykorzystania i to nie tylko w kuchni jako wyśmienita przyprawa smakowa.
- Wzbogacisz wiedzę na temat sposobu przygotowywania ekstraktów, wywarów, suszu.
- Poznasz zasady BHP pracy z grzybami.
Po ukończeniu kursu:
- Zdobędziesz wiedzę na temat grzybów która pozwoli Ci mądrze i odpowiedzialnie z nich korzystać.
- Będziesz wiedział jak wprowadzić grzyby do diety i mieć z nich jak największą wartość odżywczą i zdrowotną.
- Będziesz wiedział jak rozpoznawać grzyby i jak z nimi pracować, tworzyć ekstrakty, nalewki, susze.
- Jak pracować z suplementacja grzybową na co dzień i wykorzystywać terapeutycznie.
- Na co zwracać uwagę w pracy z grzybami i wyborze suplemntacji grzybowej.
Tylko teraz skorzystaj z tej szalonej promocji:
597zł 397zł
Kim jest autor kursu?

Artur Gryszkin — specjalista w zakresie Technologia Żywności i Żywienie Człowieka, Ekspert w dziedzinie Grzybów i Ganoterapii.
Zawodowo związany z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu. Jako profesor uczelni prowadzi wykłady, szkolenia i zajęcia praktyczne z zakresu technologii żywności, dietetyki, toksykologii żywności czy żywności funkcjonalnej. Naukowo bardzo szeroko interesuje się polisacharydami różnego pochodzenia botanicznego a także jego pasją są grzyby, ich właściwości prozdrowotne i funkcjonalne. Jest pasjonatem leśnych wędrówek i zgłębiania tajników lasu. Ukończył liczne kursy i szkolenia z zakresu mykologii, jest certyfikowanym grzyboznawcą oraz klasyfikatorem grzybów świeżych.
Swoją grzybową pasję zgłębiał między innymi u takich autorytetów jak dr Christopcher Hobbs czy Paul Stamets. Niezłomnie propaguje Ganoterapię czyli wykorzystanie grzybów witalnych (w tym Ganodermy Lucidum) na co dzień jako żywności funkcjonalnej. Współpracuje z Kliniką Diety Gryszkin oraz Instytutem Zielarstwa Polskiego gdzie pełni rolę wykładowcy i edukatora w zakresie Grzybów medycznych, spożywczych i Mikologii
Zawsze stara się przekazać wiedzę w taki sposób by zainteresować słuchacza i przekazać wartościową, czasem trudną treść w przystępny sposób. Jako nauczyciel akademicki zyskał tytuł najlepszego wykładowcy, który jest co roku przyznawany przez studentów Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.

Prezentujemy Tobie kurs
“8 powodów dla których warto jeść grzyby, oraz metody ich wykorzystania”

Kurs Online. Możesz usiąść w swoim fotelu i oglądać wydarzenie na żywo.
Tylko teraz skorzystaj z tej szalonej promocji:
597zł 397zł

Copyright 2023 Klinika Diety Gryszkin
Strona główna | Polityka prywatności | Regulamin