O nas

Poznaj Klinikę Diety od kuchni

Wierzymy, że długotrwałe i silne relacje mogą wpłynąć na wielkie rezultaty

Klinika Diety i Naturoterapie  Gryszkin

 

Powstała w 2008 roku. Specjalizujemy się w opracowywaniu i prowadzeniu programów żywieniowych wspierających leczenie wielu chorób cywilizacyjnych.

Do szczególny osiągnięć Iwony Gryszkin należą autorskie terapie towarzyszące między innymi leczeniu schorzeń cukrzycy, chorób układu krążenia, zaburzeń płodności jak i zaburzeń u dzieci ze spektrum autyzmu.

Po  latach

Doświadczenia, wiedza i obserwacje, wskazują nam na co zwrócić uwagę by osiągnąć jak najlepsze rezultaty.

Każda osoba która do nas się zgłasza wymaga indywidualnego spojrzenia. Opracowujemy zalecenia korzystając zarówno z profesjonalnych programów dietetycznych, ale też z prostych rozwiązaniach, które są możliwe do zastosowania na danym etapie, tak by wypracować zamierzony rezultat.

Wykorzystujemy wiedzę naukową, staramy się być na bieżąco z nowinkami ale nie zapominamy o podstawach i podstawowych prawach natury.  Korzystamy z medycyny naturalnej a także poszerzyliśmy ofertę o akupunkturę,  która wspiera procesy dietetyczne i terapeutyczne. Uczymy jak dbać o higienę odżywiania, ruchu i odpoczynku. Stawiamy na prawidłową pracę przewodu pokarmowego, detoksykację, redukcję stanów zapalnych i odżywienie komórkowe, dzięki czemu nasz podopieczny osiąga poprawę stanu zdrowia i długofalowe rezultaty.

Poznaj naszych specjalistów

Naszą największą wartością jest człowiek

mgr inż. Iwona Gryszkin

(dietetyk, Terapeuta TCM)

 Ukończyłam studia magisterskie na Wydziale Nauk o Żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu i podyplomowe studia dietetyczne na Akademii Medycznej w Poznaniu. Łączę dietetykę kliniczną z  dietetykę wg TMC ( tradycyjnej Medycyny Chińskiej). Wykorzystuje akupunkturę i  naturalne terapie wspomagające regenerację organizmu.  Od lat Interesuję się medycyną Chińską i naturoterapią, do każdego pacjenta podchodzę indywidualnie uwzględniając jego emocje, przekonania czy konstytucje. Opieram się nie tylko na wynikach laboratoryjnych ale też diagnozie wg TCM mim. diagnozie  z języka, pulsu czy twarzy.

Moimi pacjentami są osoby szukające pomocy w przeróżnych problemach min. jak zaburzenia odporności, redukcja wagi, zaburzenia hormonalne, niepłodność, wyczerpanie,   choroby przewodu pokarmowego, nietolerancje, wzdęcia, bóle głowy, bóle stawów, zmęczenie, zaburzenia odporności i problemy z układem nerwowym u dzieci i dorosłych.  Na przestrzeni kilkunastu lat miałam okazję współpracować z wieloma jednostkami chorobowymi  a także dziećmi z zaburzeniami neurorozwojowymi oraz  poradnią diabetologiczną wspierając pacjentów z cukrzycą i chorobami układu sercowo naczyniowego.

Poza pracą w gabinecie, prowadzę wykłady i warsztaty, dzięki którym słuchacze poszerzają swoją wiedzę i zwiększają świadomość żywieniową i zdrowotną a także piszę artykuły do branżowych czasopism.

Moja edukacja:

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
  • Dietetyka i poradnictwo żywieniowe  Akademia Medyczna Poznań
  • Dietetyka wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej
  • International School of Clasical Acupuncture – Acuart-2 letnia szkoła
  • Wrocławska Szkoła Akupunktury – 3 letnia szkoła
  • Umysł i psychika w medycynie chińskiej: Psychosomatyka – Leczenie akupunkturą „ukrytych korzeni chorób” – Hamid Montakab
  • Akupunktura ucha w walce z traumą, uzależnieniami i bólem – Magdalena Kraszewska
  • Naturopata -Zawodowa Szkoła Naturopaty
  • Tearpeura Medycyny Św. Hildegardy
  • Ziołolecznictwo Tadeusz Błaszczyk i inne kursy zielarskie
  • Obecnie szkolę si z akupunktury konstytucyjnej u Rani Ayal
  • Odbyłam  jeszcze wiele kursów i szkoleń zakresu dietetyki klinicznej, akupunktury  i naturalnych metod wspierania organizmu  o których już nie będę pisać.  Sami się przekonajcie 🙂

Zapraszam serdecznie !

 

 

 

 

 

 

mgr Agnieszka Antoniewicz

dietetyk kliniczny

Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu na kierunku Żywienie Człowieka i Dietetyka.

Wiedzę zdobytą na studiach oraz kursach i konferencjach stara się wcielić nie tylko w swoje życie, ale również chętnie przekazuje ją ludziom ze swojego otoczenia. Interesuje się leczeniem dietetycznym w alergiach i nietolerancjach pokarmowych oraz żywieniem w zespole metabolicznym.

Aktywnie uczestniczy w rozwoju Kliniki poprzez udział w organizowaniu i prowadzeniu prelekcji z zakresu żywienia i aktywności fizycznej. Układa jadłospisy dostosowane do indywidualnych potrzeb pacjenta.

W swojej praktyce dietetyka chce uświadamiać ludzi, że dieta nie jest karą, lecz świadomym i zrównoważonym odżywianiem prowadzącym do sukcesu. Wierząc, że dzięki motywacji, wsparciu i zaangażowaniu razem możemy osiągnąć zamierzony cel.

dr hab. inż. Artur Gryszkin, prof. UPWr.

Jestem wykładowcą i wieloletnim pracownikiem naukowo dydaktycznym  na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.

Od wielu lat moim zainteresowaniem naukowym są węglowodany i polisaharydy różnego pochodzenia botanicznego a także  grzyby i ich właściwości prozdrowotne. Ukończyłem liczne szkolenia i kursy mykologiczne.

W Klinice Diety zajmuje się edukacją dotyczącą grzybów witalnych.  Prowadzę warsztaty i webinary o tematyce grzybowej.  Wolne chwile spędzam w lesie na poszukiwaniu nowych gatunków grzybów oraz uwielbiam zanurzyć się w książce z filiżanką pysznej kawy z Reishi.

dr n.k.f. Edyta Szczuka, fizjoterapeuta, nauczyciel akademicki

Moje zainteresowania zawodowe koncentrują się wokół komplementarnej oceny stanu zdrowia, poszukiwaniu przyczyn problemów oraz budowaniu i przywracaniu stanu zdrowia zarówno w oparciu o tradycyjne metody jak i najnowsze osiągnięcia nauki.

To jednak tylko fragment mojego życia, bo ponad metodami i procedurami jest jeszcze lecząca moc natury, która jest moim właściwym domem i źródłem życia. Najważniejszy zaś w tym wszystkim jest dla mnie człowiek i moja gotowość do tego by przemieniać w dłoniach jego nieszczęście na szczęście.