Poznaj Klinikę Diety od kuchni
Wierzymy, że długotrwałe i silne relacje mogą wpłynąć na wielkie rezultaty
Klinika Diety i Naturoterapie Gryszkin
Powstała w 2008 roku. Specjalizujemy się w opracowywaniu i prowadzeniu programów żywieniowych wspierających leczenie wielu chorób cywilizacyjnych.
Do szczególny osiągnięć Iwony Gryszkin należą autorskie terapie towarzyszące między innymi leczeniu schorzeń cukrzycy, chorób układu krążenia, zaburzeń płodności jak i zaburzeń u dzieci ze spektrum autyzmu.
Po latach
Doświadczenia, wiedza i obserwacje, wskazują nam na co zwrócić uwagę by osiągnąć jak najlepsze rezultaty.
Każda osoba która do nas się zgłasza wymaga indywidualnego spojrzenia. Opracowujemy zalecenia korzystając zarówno z profesjonalnych programów dietetycznych, ale też z prostych rozwiązaniach, które są możliwe do zastosowania na danym etapie, tak by wypracować zamierzony rezultat.
Wykorzystujemy wiedzę naukową, staramy się być na bieżąco z nowinkami ale nie zapominamy o podstawach i podstawowych prawach natury. Korzystamy z medycyny naturalnej a także poszerzyliśmy ofertę o akupunkturę, która wspiera procesy dietetyczne i terapeutyczne. Uczymy jak dbać o higienę odżywiania, ruchu i odpoczynku. Stawiamy na prawidłową pracę przewodu pokarmowego, detoksykację, redukcję stanów zapalnych i odżywienie komórkowe, dzięki czemu nasz podopieczny osiąga poprawę stanu zdrowia i długofalowe rezultaty.
Poznaj naszych specjalistów
Naszą największą wartością jest człowiek
mgr inż. Iwona Gryszkin
(dietetyk, Terapeuta TCM)
Ukończyłam studia magisterskie na Wydziale Nauk o Żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu i podyplomowe studia dietetyczne na Akademii Medycznej w Poznaniu. Łączę dietetykę kliniczną z dietetykę wg TMC ( tradycyjnej Medycyny Chińskiej). Wykorzystuje akupunkturę i naturalne terapie wspomagające regenerację organizmu. Od lat Interesuję się medycyną Chińską i naturoterapią, do każdego pacjenta podchodzę indywidualnie uwzględniając jego emocje, przekonania czy konstytucje. Opieram się nie tylko na wynikach laboratoryjnych ale też diagnozie wg TCM mim. diagnozie z języka, pulsu czy twarzy.
Moimi pacjentami są osoby szukające pomocy w przeróżnych problemach min. jak zaburzenia odporności, redukcja wagi, zaburzenia hormonalne, niepłodność, wyczerpanie, choroby przewodu pokarmowego, nietolerancje, wzdęcia, bóle głowy, bóle stawów, zmęczenie, zaburzenia odporności i problemy z układem nerwowym u dzieci i dorosłych. Na przestrzeni kilkunastu lat miałam okazję współpracować z wieloma jednostkami chorobowymi a także dziećmi z zaburzeniami neurorozwojowymi oraz poradnią diabetologiczną wspierając pacjentów z cukrzycą i chorobami układu sercowo naczyniowego.
Poza pracą w gabinecie, prowadzę wykłady i warsztaty, dzięki którym słuchacze poszerzają swoją wiedzę i zwiększają świadomość żywieniową i zdrowotną a także piszę artykuły do branżowych czasopism.
Moja edukacja:
- Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu, Technologia Żywności i Żywienie Człowieka
- Dietetyka i poradnictwo żywieniowe Akademia Medyczna Poznań
- Dietetyka wg Tradycyjnej Medycyny Chińskiej
- International School of Clasical Acupuncture – Acuart-2 letnia szkoła
- Wrocławska Szkoła Akupunktury – 3 letnia szkoła
- Umysł i psychika w medycynie chińskiej: Psychosomatyka – Leczenie akupunkturą „ukrytych korzeni chorób” – Hamid Montakab
- Akupunktura ucha w walce z traumą, uzależnieniami i bólem – Magdalena Kraszewska
- Naturopata -Zawodowa Szkoła Naturopaty
- Tearpeura Medycyny Św. Hildegardy
- Ziołolecznictwo Tadeusz Błaszczyk i inne kursy zielarskie
- Obecnie szkolę si z akupunktury konstytucyjnej u Rani Ayal
- Odbyłam jeszcze wiele kursów i szkoleń zakresu dietetyki klinicznej, akupunktury i naturalnych metod wspierania organizmu o których już nie będę pisać. Sami się przekonajcie 🙂
Zapraszam serdecznie !
mgr Agnieszka Antoniewicz
dietetyk kliniczny
Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu na kierunku Żywienie Człowieka i Dietetyka.
Wiedzę zdobytą na studiach oraz kursach i konferencjach stara się wcielić nie tylko w swoje życie, ale również chętnie przekazuje ją ludziom ze swojego otoczenia. Interesuje się leczeniem dietetycznym w alergiach i nietolerancjach pokarmowych oraz żywieniem w zespole metabolicznym.
Aktywnie uczestniczy w rozwoju Kliniki poprzez udział w organizowaniu i prowadzeniu prelekcji z zakresu żywienia i aktywności fizycznej. Układa jadłospisy dostosowane do indywidualnych potrzeb pacjenta.
W swojej praktyce dietetyka chce uświadamiać ludzi, że dieta nie jest karą, lecz świadomym i zrównoważonym odżywianiem prowadzącym do sukcesu. Wierząc, że dzięki motywacji, wsparciu i zaangażowaniu razem możemy osiągnąć zamierzony cel.
dr hab. inż. Artur Gryszkin, prof. UPWr.
Jestem wykładowcą i wieloletnim pracownikiem naukowo dydaktycznym na Wydziale Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.
Od wielu lat moim zainteresowaniem naukowym są węglowodany i polisaharydy różnego pochodzenia botanicznego a także grzyby i ich właściwości prozdrowotne. Ukończyłem liczne szkolenia i kursy mykologiczne.
W Klinice Diety zajmuje się edukacją dotyczącą grzybów witalnych. Prowadzę warsztaty i webinary o tematyce grzybowej. Wolne chwile spędzam w lesie na poszukiwaniu nowych gatunków grzybów oraz uwielbiam zanurzyć się w książce z filiżanką pysznej kawy z Reishi.
dr n.k.f. Edyta Szczuka, fizjoterapeuta, nauczyciel akademicki
Moje zainteresowania zawodowe koncentrują się wokół komplementarnej oceny stanu zdrowia, poszukiwaniu przyczyn problemów oraz budowaniu i przywracaniu stanu zdrowia zarówno w oparciu o tradycyjne metody jak i najnowsze osiągnięcia nauki.
To jednak tylko fragment mojego życia, bo ponad metodami i procedurami jest jeszcze lecząca moc natury, która jest moim właściwym domem i źródłem życia. Najważniejszy zaś w tym wszystkim jest dla mnie człowiek i moja gotowość do tego by przemieniać w dłoniach jego nieszczęście na szczęście.