O nas

Poznaj Klinikę Diety od kuchni

Wierzymy, że długotrwałe i silne relacje mogą wpłynąć na wielkie rezultaty

Klinika Diety Iwona Gryszkin

Powstała w 2008 roku. Specjalizujemy się w opracowywaniu i prowadzeniu programów dietetycznych towarzyszących terapiom medycznym w wielu obszarach m.in.: schorzeń metabolicznych, kardiologicznych, czy onkologicznych.

Do szczególny osiągnięć mgr Iwony Gryszkin należą autorskie terapie towarzyszące między innymi leczeniu schorzeń cukrzycy, chorób układu krążenia, zaburzeń płodności jak i zaburzeń u dzieci ze spektrum autyzmu.

Po 10 latach

Doświadczenia, wiedza, obserwacje, wskazują nam na co zwrócić uwagę by osiągnąć jak najlepsze rezultaty.

Każda osoba która do nas się zgłasza wymaga indywidualnego spojrzenia. Opracowujemy zalecenia korzystając zarówno z profesjonalnych programów, ale też z prostych rozwiązaniach, które są możliwe do zastosowania na danym etapie, tak by wypracować zamierzony rezultat.

Wykorzystujemy diagnostykę, wiedzę naukową, wspieramy naszych podopiecznych suplementacją o najwyższej jakości, korzystamy z medycyny naturalnej, ludowej, klasztornej, chińskiej.  Uczymy pacjentów jak dbać o higienę odżywiania, ruchu i odpoczynku. Stawiamy na prawidłową pracę przewodu pokarmowego, detoksykację, redukcję stanów zapalnych, ochronę antyoksydacyjną i odżywienie komórkowe, dzięki czemu Pacjent osiąga poprawę stanu zdrowia i długofalowe rezultaty.

 

Poznaj naszych specjalistów

Naszą największą wartością jest człowiek

mgr Iwona Gryszkin

dietetyk kliniczny

Założycielka Kliniki Diety, dietetyk od 2005 r.; ukończyła studia magisterskie na Wydziale Nauk o Żywności na Uniwersytecie Przyrodniczym we Wrocławiu, kierunku Żywienie Człowieka i Dietetyka, podyplomowe studia dietetyczne na Akademii Medycznej w Poznaniu oraz dietetykę wg TMCH ( tradycyjnej Medycyny Chińskiej). Jest doradca medycyny naturalnej wg Św. Hildegardy. Aktualnie studiuje Akupunkturę.

Współpracuje z lekarzami różnych specjalizacji, z ośrodkami medycznymi i diagnostycznymi, dając pacjentom profesjonalne wsparcie. Specjalizuje się w dietetyce z zakresu chorób metabolicznych, chorób układu krążenia jak również zaburzeń neurodegeneracyjnych i onkologicznych.

Interesuje się psychologią, medycyną chińską i ziołolecznictwem, ale jej największą pasją jest człowiek. Potrafi wsłuchać się w jego potrzeby i dokłada wszelkich starań, aby ułożony plan żywieniowy był skuteczny, smaczny i ciekawy, ale także dopasowany do stylu życia oraz umiejętności kulinarnych

mgr Agnieszka Antoniewicz

dietetyk kliniczny

Absolwentka Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu na kierunku Żywienie Człowieka i Dietetyka.

Wiedzę zdobytą na studiach oraz kursach i konferencjach stara się wcielić nie tylko w swoje życie, ale również chętnie przekazuje ją ludziom ze swojego otoczenia. Interesuje się leczeniem dietetycznym w alergiach i nietolerancjach pokarmowych oraz żywieniem w zespole metabolicznym.

Aktywnie uczestniczy w rozwoju Kliniki poprzez udział w organizowaniu i prowadzeniu prelekcji z zakresu żywienia i aktywności fizycznej. Układa jadłospisy dostosowane do indywidualnych potrzeb pacjenta.

W swojej praktyce dietetyka chce uświadamiać ludzi, że dieta nie jest karą, lecz świadomym i zrównoważonym odżywianiem prowadzącym do sukcesu. Wierząc, że dzięki motywacji, wsparciu i zaangażowaniu razem możemy osiągnąć zamierzony cel.

dr hab. inż. Artur Gryszkin, prof. UPWr.

Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu.’

Od wielu lat moim zainteresowaniem naukowym są węglowodany i polisaharydy różnego pochodzenia botanicznego.

Zajmuje się otrzymywaniem skrobi opornej na drodze różnych procesów technologicznych np. hydrotermiczne lub ekstruzja.

Jestem wykładowcą i wieloletnim pracownikiem naukowo dydaktycznym Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu

Aktualnie zajmuje się edukacja i promocją w obszarze Ganoterapii DXN

  • wykorzystania wyciągów z grzybów leczniczych w celu wspomagania regeneracji organizmu,
  • jako że zawarte w grzybach polisacharydy są bliskie moim zainteresowaniom naukowym .

dr n.k.f. Edyta Szczuka, fizjoterapeuta, nauczyciel akademicki

Moje zainteresowania zawodowe koncentrują się wokół komplementarnej oceny stanu zdrowia, poszukiwaniu przyczyn problemów oraz budowaniu i przywracaniu stanu zdrowia zarówno w oparciu o tradycyjne metody jak i najnowsze osiągnięcia nauki.

To jednak tylko fragment mojego życia, bo ponad metodami i procedurami jest jeszcze lecząca moc natury, która jest moim właściwym domem i źródłem życia. Najważniejszy zaś w tym wszystkim jest dla mnie człowiek i moja gotowość do tego by przemieniać w dłoniach jego nieszczęście na szczęście.

Współpracujemy z ośrodkami medycznymi i sportowymi

Retro

Studio Treningu Personalnego, prowadzone pod nadzorem Magdaleny Andrzejewskiej. Dbamy o prawidłowe odżywianie jak i regenerację trenujących podopiecznych. Wspieramy przede wszystkim osoby które wymagają specjalistycznej pomocy dietetycznej w przypadku współistniejących zaburzeń, które utrudniają osiągnięcie zamierzonych efektów treningowych min: zaburzenia gospodarki insulinowej, hashimoto, choroby układu krążenia a także inne choroby dietozależne.

OmniClinic

Centrum Medyczne.  Wspieramy tu pacjentów w różnych jednostkach chorobowych min. insulinooporność, hashimoto, choroby układu krążenia, nadwaga, otyłość, alergie i nietolerancje a także dzieci ze spektrum autyzmu.