Składniki:
- 400g wołowiny z kością
- 2 duże marchewki
- 2 duże pietruszki
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 4 ziarenka pieprzu
- 2 ziarenka kardamonu
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 1 łyżeczka nasion kopru włoskiego
- Sól
- natka pietruszki do dekoracji
- sok z cytryny
Przygotowanie:
-
- Wołowinę z kością włóż do garnka, dodaj umyte warzywa pokrojone w kostkę, czosnek i przyprawy.
- Wlej wodę i zagotuj.
- Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem co najmniej 2-3 godziny.
- Dopraw solą i gotuj jeszcze około godziny.
- Serwuj z ugotowanym mięsem i posiekaną natką pietruszki.
- Możesz dodać trochę soku z cytryny- wtedy zupa będzie łatwiej strawna dla wątroby.